Norska Dagen 2019

Norska Dagen 2019

Datum: 22 maj 2019
Plats: Norges Hus

Välkommen att tillsammans med Norsk-Svenska Handelskammaren lyssna och diskutera det säkerhetspolitiska läget 2019 och hur Brexit påverkar hur man gör affärer. Vad är likheter och skillnader från ett norskt och ett svenskt perspektiv?

Anmäl dig nedan och läs mer om programmet

Anmälan är bindande. Du som anmäler dig och inte dyker upp utan att avboka senast 48 timmar före debiteras fullt pris kr 495:-. Begränsat antal platser.

Norska Dagen hålls för elfte året i rad, vi ser fram emot att ses på Norges Hus 22 maj.

Hållbar lunch och fika ingår i eventet.

Program:

  • 11:30 – Registrering öppnar
  • 12:00 – Lunch, med möjlighet till mingel
  • 12:30 – Norska dagens huvudprogram
  • 16:00 Eftermingel och möjlighet att diskutera dagen

Programmet kommer ta upp:

Det säkerhetspolitiska läget i världen har förändrats. Vad har det för betydelse från Svenskt och Norskt perspektiv.
UK skulle ha lämnat EU den 29 mars 2019 men i skrivande stund vet vi inte hur den slutliga Brexitlösningen ser ut. Vad vi vet är att Brexit kommer ha stor påverkan på varuflöden, medborgare och regelverk i såväl UK, EU och andra länder som idag har affärsrelationer där. Hur skiljer sig påverkan av Brexit mellan Norge och Sverige?

Hur hanterar företag dessa osäkerheter praktiskt? Finns det möjligheter bland alla hinder?

Vi avslutar med att summera dagen med en panel och ställer oss då frågan – Vad är kortsiktiga risker och långsiktiga möjligheter och vad ska man göra nu för att vinna i längden?

Vår spännande talarlista inkluderar:

Christian Syse, Norges ambassadör i Sverige hälsar välkommen och ger oss den senaste Norge-Sverige bilden.

Øystein Limoseth, Överste och försvarsattaché vid Kgl. Norska Ambassaden i Stockholm. Øystein har en lång militär karriär med flera norska och internationella uppdrag i sitt CV.

Internationellt har Øystein tjänstgjort som Senior Staff Officer inom NATO Advisory Team Bosnia, Office in Banja Luka och Sarajevo, flera korta uppdrag för ISAF högkvarter i Afghanistan samt Chief Long Term Planning för FN’s uppdrag i Chad och i Central Republic of Africa.

Det säkerhetspolitiska läget i norra Europa är ansträngt och alla nordiska och baltiska länder skärper sin försvarspolitik med en markant upprustning som följd. Norsk – Svenska Handelskammaren får en intressant inblick från “insidan” i det säkerhetspolitiska aktuella och känsliga läget i Norden.


Øystein Limoseth, Överste och försvarsattaché vid Kgl. Norska Ambassaden i Stockholm.

Magnus Andersson, CEO Orrefors Kosta Boda, Magnus har varit med på hela omställningsresan inom Orrefors och Kosta Boda, och drivit processen till var de är idag, tidigare har Magnus varit ansvarig inom Nimbus koncernen, och haft flera ledande befattningar inom dagligvaruhandeln både i Sverige och Internationellt.


Magnus Andersson, CEO Orrefors Kosta Boda

Lars Karlsson, CEO & Managing Director KGH Global Consulting. Efter en lång karriär både inom svenska myndigheter och internationellt flyttade Lars 2012 över till det privata näringslivet för att driva en internationell konsultverksamhet fokuserad på Trade and Customs Management, där han är rådgivare åt myndigheter, regeringar och företag. Efter Brexit omröstningen i UK har Lars fokus legat på att förtydliga både konsekvenser och praktiska lösningar kring varuflödeshantering in och ut ur UK. 2017 fick Lars uppdraget av EU Kommissionen att skriva en rapport om utformningen av möjliga tekniska lösningar för gränserna efter Brexit: SmartBorder 2.0, som nu utgör grunden för Storbritanniens MaxFac Border Solution. Lars har även talat inför Brittiska parlamentet om rapporten och hur man skulle kunna utforma framtida gränser mellan Storbritannien och EU. Lars har deltagit i hundratals Brexit möten och intervjuats om Brexit i media runt om i EU, Sverige och Norge.


Lars Karlsson, CEO & Managing Director KGH Global Consulting

Vi ses den 22 maj. Varmt välkommen!

dagar kvar
Eventet har redan varit.