Årets traditionella NSHK-träff på Båtmässan 2014

Ola Skinnarmo på Båtmässan
Ola Skinnarmo på Båtmässan

Tisdagen den 4 februari var det igen dags för medlemmar i NSHK att besöka Båtmässan. Ett av inslagen i besöket var att lyssna på Sveriges ”meste” äventyrare Ola Skinnarmo som bland annat berättade om sitt senaste äventyr, att försöka finna och dokumentera Adolf Erik Nordenskiöld svenska polarfartyg Vega som sjönk 1903. Med stor inlevelse berättade Ola också om ett flertal av sina andra expeditioner, om möten med isbjörnar, om hur han lyckades att ta sig igenom Nordostpassagen redan vid andra försöket. Om hur han som förste svensk skidade till Sydpolen, en nätt sträcka på 1200 km.

Men Ola har gjort mer och han hann även berätta så berätta ytterligare äventyr som han gjort är: Paddlat runt Grönland. Seglat till Sydamerikas sydspets via Elefantön vidare Sydgeorgien för att sedan skida över densamma, allt i Schackletons fotspår. Alla som satt i publiken undrade nog; Vad blir nästa äventyr blir?

Efter det att Ola hållit sitt föredrag på scenen ”Förverkliga dina drömmar” så gick vi från NSHK över till restaurang Gästhamnen där DNB Bank bjöd på en bit mat i sällskap med Ola. Runt borden försökte vi pressa honom på vad nästa äventyr kommer bli men inte ens i en mer intim miljö lyckades vi få ur honom mer. Dock fick vi lite tips om hur man ”Förverkligar sina drömmar”.

Middag

Mat på Båtmässan
Mat på Båtmässan

Stort tack till DNB Bank och Båtmässan för en trevlig och välsmakande kväll!